ZwangerFit® is een eigentijdse 10 weekse cursus voor de zwangere vrouw in het Shape All-in centre.
De lessen worden gegeven door Fysiotherapeute Rosa Schipperijn. De cursus is een vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding die door jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gebundeld wordt met de laatste (wetenschappelijke) inzichten over bekkenpijn en het functioneren van de bekkenbodem.

Je krijgt tijdens de cursus veel informatie en tips over de lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap en hoe je klachten kan voorkomen. Daarnaast krijg je tijdens de theorielessen informatie over het verloop van de bevalling en de periode daarna. Hoe beter je voorbereid bent op de bevalling en wat er komen gaat, hoe meer je ontspannen je je bevalling in zult gaan.

Bovendien is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere (aanstaande) moeders.

Vanaf de 16e week van je zwangerschap kan je met deze cursus starten. Later mag je uiteraard ook starten. 

Voordeel hiervan is dat er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief geoefend wordt met bekken- en bekkenbodemspieren. Bij eventuele klachten / problemen rondom het bekken of de bekkenbodem kan er al in een vroeg stadium advies gegeven worden.

De cursus bestaat uit 10 actieve lessen en kunnen er ook aanvullende theorielessen of een partnerles bijgeboekt worden.  
De theoriesessies bestaan uit de de theorie van de ontsluitingsfase en de uitdrijffase. De partnerles bestaat uit theorie en een praktijkgedeelte. 

De actieve lessen hebben een vaste opbouw: 

  • Eerst is er aandacht voor de warming up en lichte fitheidtraining voor het onderhouden van de conditie. 
  • Daarna wordt er gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren. Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. 
  • Er wordt geëindigd met ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

Er kan dus ook een partnerles georganiseerd, zodat de aanstaande papa ook goed voorbereid is op de bevalling en wat komen gaat.

Praktische Informatie:

Wanneer?

Elke Zaterdag (vanaf 11 Januari 2020)
14:00 – 15:00 uur 

Waar?

In-Shape Fysiotherapie – Gelokaliseerd in het Shape All-in centre

Van Hallstraat 617, 1051 HE, Amsterdam

Kosten

Informeer naar de kosten en mogelijkheden naar info@isft.nl

ZwangerFit® wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Raadpleeg hiervoor van te voren uw zorgverzekeraar.

Aanmelden?

Je kan je bij ons schriftelijk aanmelden door te emailen naar  info@isft.nl met onderwerp: Zwangerfit of via ons contact formulier op www.isft.nl en nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

(Je hoeft GEEN LID te zijn van Shape All-in om deel te kunnen nemen aan de lessen, dit staat geheel los van elkaar!)

ZwangerFit® is een beschermde titel en alleen voorbehouden aan fysiotherapeuten die een geregistreerde zwangerFit® opleiding hebben gevolgd, of aan geregistreerde bekkenfysiotherapeuten. Het product is ontwikkeld in opdracht van de NVFB (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en Pre en Postpartum Gezondheidszorg).