Wat is E-health?

E-health wordt gedefinieerd als het gebruik van ICT om gezondheid van de cliënt en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren, oftewel elektronische gezondheidszorg. Digitalisering, 24/7 economie en de online wereld speelt een steeds grotere rol in ons leven en zien we nu ook langzaam deze verschuiving naar de gezondheidszorg.


Specifiek voor de fysiotherapie zijn de volgende E-health toepassingen te noemen:

(bron kngf)

Apps en websites waarmee de cliënt bijvoorbeeld in staat gesteld wordt meer regie over z’n eigen aandoening te voeren.
Interactie tussen fysiotherapeut en cliënt, zoals online afspraken maken, e-consult
Ondersteuning bij diagnostiek voor fysiotherapeuten.
Ondersteuning van de behandeling zoals oefeningen thuis, monitoring en meetinstrumenten met sensoren.
E-health tussen zorgverleners onderling (zoals expert-consult op afstand).

Door de huidige Corona (COVID-19) situatie heeft de praktijk een snelle omschakeling gemaakt, waardoor we nu ook online onze (nieuwe) klanten kunnen helpen.

Heb je een acute klacht of een blessure waar je een fysiotherapeut voor nodig hebt, dan kan je vanaf nu ook E-consult bij ons krijgen.

Naast dat we 7 dagen per week per email, telefonisch of via Whatsapp bereikbaar zijn, maken wij nu ook gebruik van MijnZorgApp (AVG proof systeem).

Met deze app is de cliënt in staat om meer betrokken te zijn bij zijn of haar behandeltraject. Zo kan je ook bijvoorbeeld wanneer het jou uitkomt zelf een afspraak inplannen of wijzigen.

Door middel van Videobellen kunnen we een digitale intake doen van je klacht en je daarna van goed advies voorzien. Uit deze informatie kunnen wij een op maat gemaakt oefenprogramma voor je maken, die we ook digitaal versturen en je thuis kan uitvoeren.  
Met een duidelijke uitleg en video van de oefeningen, kan iedereen dit makkelijk doen.
Ook als je net bent geopereerd en nog niet mobiel genoeg bent, kunnen we de revalidatie  snel digitaal opstarten, zodat je meteen een goede start kan maken.
 


Deze consults worden ook vergoed door de zorgverzekeraar indien je aanvullend bent verzekerd.