Ik heb altijd de ambitie gehad om een particulieren praktijk op te zetten met een actieve, sportgerelateerde en orthopedische invalshoek en kreeg ik de kans om in 2015 de eigenaar te worden van een nieuwe praktijk in Amsterdam, In-Shape Fysiotherapie. 

In Amsterdam heb ik in 2004 de opleiding fysiotherapie behaald en in 2013 Master Sportfysiotherapeut aan de SOMT in Amersfoort geworden.
(Sport)Revalidatie en orthopedische klachten zijn mijn expertise, en zie ik veel complexe knie, schouder en enkelproblematiek. De afgelopen 12 jaar heb ik een groot netwerk opgebouwd en werk ik samen met andere zorgverleners en ziekenhuizen.
Ik ben een gepassioneerde fysiotherapeut en probeer ik altijd het beste uit mijn klanten te halen. Daarbij vind ik persoonlijke aandacht en de beste zorg geven aan mijn klanten het meest belangrijk. 

Naast mijn actieve werk als fysiotherapeut en ondernemer, ben ik getrouwd met mijn Zuid Afrikaanse vrouw, ben ik vader van een zoon geworden en hou ik van reizen.

M I S S I E

Iedereen met fysieke klachten weer in-shape te krijgen! 

Ik heb in Leiden gestudeerd, waar ik in 2013 mijn diploma heb behaald. Sinds februari 2014 werk ik met veel plezier samen met Robin als algemeen fysiotherapeut in het Shape all-in centre.
 Naast fysiotherapeut ben ik zweminstructeur en speel ik de, voor vele onbekende maar erg leuke sport, onderwaterhockey. Ik ben fysiotherapie gaan studeren omdat ik zelf erg ‘sport minded’ ben en ik het erg dankbaar vind om mensen van hun blessure af te helpen en zich weer vol te zien geven tijdens het sporten of werken. In de praktijk houd ik mij ook bezig met het continu verbeteren van de kwaliteit en werk ik 5 dagen in de week. Mijn klantenbestand is ook erg divers, van patienten met lage rug- en nekklachten tot schouder en knieproblematiek.


Ik ben goed in het kijken naar het gehele lichaam en het bestuderen van de beweegketen. Vaak zit een klacht of blessure niet op de locatie van de pijn, maar functioneert een ander gewricht in de keten minder goed waardoor andere anatomische structuren overbelast kunnen raken. Samen met de klant werk ik op een actieve en persoonlijke manier aan het verdere herstel, zodat er snel weer pijnvrij gesport of gewerkt kan worden.

Eind 2014 ben ik geslaagd voor de cursus ‘Fysiotherapie en Diabetes’ en ben ik mij gaan bezighouden met het opstarten van beweegprogramma’s, zoals voor mensen met overgewicht en/ of diabetes type 2 en deze doelgroep te begeleiden om ze weer fitter en gezonder te maken.

Merel is fysiotherapeut sinds 2014, afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam.
Na haar opleiding is ze twee jaar werkzaam geweest in een revalidatiecentrum en heeft zij een deeltijd master tot revalidatie en arbeidsspecialist gevolgd. Hier heeft zij ervaring opgedaan met het werken met chronische klachten, herstel na ziekte en burn-out.

Merel is sinds 2017 werkzaam bij In-Shape Fysiotherapie. Zij heeft een hands-on benadering met gewrichtsmobilisatie en deep tissue massage en past daarbij waar nodig het Medical Tape- en 4xT -Concept toe. Daarbij zet ze functionele oefentherapie of yogatherapie in. Ze heeft een grote passie voor surf- en wintersport, outdoorsport en yoga en heeft een opleiding gevolgd tot CrossFit-trainer en 2 yogadocent-opleidingen waarvan een in India. Deze kennis en ervaring wordt ook toegepast in oefentherapie waarbij ze streeft naar optimaal balans tussen kracht, mobiliteit en stabiliteit. 

Sinds 2017 is ze gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van vrouwen tijdens en na de zwangerschap en geeft zij elke donderdagavond de ZwangerFit cursus.

Nynke is in 2014 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. 
Zij heeft al bij diverse top praktijken ervaring opgedaan en behandelt sinds meerdere jaren diverse lichamelijke klachten die te maken hebben met bewegen en sport. Hierbij kun je denken aan rugklachten, nekklachten en blessures aan de knie, enkel, schouder of elleboog.
In 2017 is zij in het In-Shape Fysiotherapie team bij gekomen, waarbij ze naast algemene fysiotherapie ook gespecialiseerd is in Medical Taping, Dry Needling, inspanningsfysiologie en oncologische revalidatie. 

Visie op fysiotherapie
Geen mens is hetzelfde en iedere klacht of blessure vergt specifieke aandacht en een op maat gemaakte behandeling. Om dit voor elkaar te krijgen, heb ik aandacht voor jouw specifieke klachten en jouw doelen die je wilt bereiken. De samenwerking met de personal trainers helpt mij om jou de best mogelijke behandeling en begeleiding te geven.

Specialisaties
•       Dry Needling
•       Medical taping
•       Inspanningsfysiologie
•       Rugklachten
•       Nekklachten
•       Knieklachten
•       Schouderklachten
•       Elleboogklachten