Ik heb altijd de ambitie gehad om een particulieren praktijk op te zetten met een actieve, sportgerelateerde en orthopedische invalshoek en kreeg ik de kans om in 2015 de eigenaar te worden van een nieuwe praktijk in Amsterdam, In-Shape Fysiotherapie. 

In Amsterdam heb ik in 2004 de opleiding fysiotherapie behaald en in 2013 Master Sportfysiotherapeut aan de SOMT in Amersfoort geworden.
(Sport)Revalidatie en orthopedische klachten zijn mijn expertise, en zie ik veel complexe knie, schouder en enkelproblematiek. De afgelopen 12 jaar heb ik een groot netwerk opgebouwd en werk ik samen met andere zorgverleners en ziekenhuizen.
Ik ben een gepassioneerde fysiotherapeut en probeer ik altijd het beste uit mijn klanten te halen. Daarbij vind ik persoonlijke aandacht en de beste zorg geven aan mijn klanten het meest belangrijk. 

Naast mijn actieve werk als fysiotherapeut en ondernemer, ben ik getrouwd met mijn Zuid Afrikaanse vrouw, ben ik vader van een zoon geworden en hou ik van reizen.

M I S S I E

Iedereen met fysieke klachten weer in-shape te krijgen! 

Nynke is in 2014 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. 
Zij heeft al bij diverse top praktijken ervaring opgedaan en behandelt sinds meerdere jaren diverse lichamelijke klachten die te maken hebben met bewegen en sport. Hierbij kun je denken aan rugklachten, nekklachten en blessures aan de knie, enkel, schouder of elleboog.
In 2017 is zij in het In-Shape Fysiotherapie team bij gekomen, waarbij ze naast algemene fysiotherapie ook gespecialiseerd is in Medical Taping, Dry Needling, inspanningsfysiologie en oncologische revalidatie. 

Visie op fysiotherapie
Geen mens is hetzelfde en iedere klacht of blessure vergt specifieke aandacht en een op maat gemaakte behandeling. Om dit voor elkaar te krijgen, heb ik aandacht voor jouw specifieke klachten en jouw doelen die je wilt bereiken. De samenwerking met de personal trainers helpt mij om jou de best mogelijke behandeling en begeleiding te geven.

Specialisaties
•       Dry Needling
•       Medical taping
•       Inspanningsfysiologie
•       Rugklachten
•       Nekklachten
•       Knieklachten
•       Schouderklachten
•       Elleboogklachten

Ik heb in 2019 mijn diploma behaald aan de European School of Physiotherapy (ESP) in Amsterdam. ESP is een internationale opleiding, en de belangrijkste reden voor mij om deze opleiding te volgen was om zo een bredere visie op fysiotherapie te ontwikkelen. Via mijn opleiding heb ik stages gelopen in Spanje, Zuid-Afrika, India en Nederland, waar ik ontzettend veel leerzame ervaringen heb opgedaan.

Ik ben Nederlandse opgegroeid in Barcelona, vandaar dat ik ook vloeiend Spaans en Catalaans spreek. Voordat ik besloot fysiotherapeute te worden heb ik in mijn tienerjaren de opleiding klassiek ballet aan de academie in Barcelona afgerond en aansluitend drie jaar als danseres gewerkt. Door het dansen, dat vele jaren mijn hele leven in beslag nam, heb ik mijn passie voor bewegen, optimaal presteren en mijn sport-mindset ontwikkeld.

Mijn eerste ervaringen met blessures waren mijn eigen blessures, die in die tijd mijn hele leven op zijn kop zetten. Als ik nu terug kijk op deze blessures ben ik echter dankbaar, want die persoonlijke ervaringen hebben me inzichten gegeven waar ik nu tijdens mijn werk als fysiotherapeute erg veel aan heb. Ook heb ik meegemaakt hoe het voelt om goede en soms ook slechte begeleiding in de zorg te krijgen. Dit geeft mij nu de drive om jou zo goed mogelijk te begeleiden en weer optimaal te laten presteren.

Mijn visie op fysiotherapie is holistisch. Vaak zijn er meerderen factoren die een blessure, pijn of beperking veroorzaken. Dit houdt in dat ook de oplossing vaak meerderen aspecten heeft. Ik geloof in het zelfhelend vermogen van het lichaam en probeer tijdens de behandeling de factoren te vinden die jouw klacht hebben veroorzaakt en het herstelproces in de weg zitten. Ik kijk nauwkeurig naar jouw manier van bewegen om zo onbewuste en ongewenste patronen te identificeren en waar behulpzaam te doorbreken. Samen gaan wij aan de slag om jouw lichaam weer vrij en zelfverzekerd te laten bewegen.

Specialisaties:
– NSCA Personal Trainer
– Ultimate Instability level 1 & 2
– Medical Taping

Talen: vloeiend Spaans, Catalaans en Engels