Ik heb altijd de ambitie gehad om een particulieren praktijk op te zetten met een actieve, sportgerelateerde en orthopedische invalshoek en kreeg ik de kans om in 2015 de eigenaar te worden van een nieuwe praktijk in Amsterdam, In-Shape Fysiotherapie. 

In Amsterdam heb ik in 2004 de opleiding fysiotherapie behaald en in 2013 Master Sportfysiotherapeut aan de SOMT in Amersfoort geworden.
(Sport)Revalidatie en orthopedische klachten zijn mijn expertise, en zie ik veel complexe knie, schouder en enkelproblematiek. De afgelopen 12 jaar heb ik een groot netwerk opgebouwd en werk ik samen met andere zorgverleners en ziekenhuizen.
Ik ben een gepassioneerde fysiotherapeut en probeer ik altijd het beste uit mijn klanten te halen. Daarbij vind ik persoonlijke aandacht en de beste zorg geven aan mijn klanten het meest belangrijk. 

Naast mijn actieve werk als fysiotherapeut en ondernemer, ben ik getrouwd met mijn Zuid Afrikaanse vrouw, ben ik vader van een zoon geworden en hou ik van reizen.

M I S S I E

Iedereen met fysieke klachten weer in-shape te krijgen! 

Ik heb in Leiden gestudeerd, waar ik in 2013 mijn diploma heb behaald. Sinds februari 2014 werk ik met veel plezier samen met Robin als algemeen fysiotherapeut in het Shape all-in centre.
 Naast fysiotherapeut ben ik zweminstructeur en speel ik de, voor vele onbekende maar erg leuke sport, onderwaterhockey. Ik ben fysiotherapie gaan studeren omdat ik zelf erg ‘sport minded’ ben en ik het erg dankbaar vind om mensen van hun blessure af te helpen en zich weer vol te zien geven tijdens het sporten of werken. In de praktijk houd ik mij ook bezig met het continu verbeteren van de kwaliteit en werk ik 5 dagen in de week. Mijn klantenbestand is ook erg divers, van patienten met lage rug- en nekklachten tot schouder en knieproblematiek.


Ik ben goed in het kijken naar het gehele lichaam en het bestuderen van de beweegketen. Vaak zit een klacht of blessure niet op de locatie van de pijn, maar functioneert een ander gewricht in de keten minder goed waardoor andere anatomische structuren overbelast kunnen raken. Samen met de klant werk ik op een actieve en persoonlijke manier aan het verdere herstel, zodat er snel weer pijnvrij gesport of gewerkt kan worden.

Eind 2014 ben ik geslaagd voor de cursus ‘Fysiotherapie en Diabetes’ en ben ik mij gaan bezighouden met het opstarten van beweegprogramma’s, zoals voor mensen met overgewicht en/ of diabetes type 2 en deze doelgroep te begeleiden om ze weer fitter en gezonder te maken.

Nynke is in 2014 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. 
Zij heeft al bij diverse top praktijken ervaring opgedaan en behandelt sinds meerdere jaren diverse lichamelijke klachten die te maken hebben met bewegen en sport. Hierbij kun je denken aan rugklachten, nekklachten en blessures aan de knie, enkel, schouder of elleboog.
In 2017 is zij in het In-Shape Fysiotherapie team bij gekomen, waarbij ze naast algemene fysiotherapie ook gespecialiseerd is in Medical Taping, Dry Needling, inspanningsfysiologie en oncologische revalidatie. 

Visie op fysiotherapie
Geen mens is hetzelfde en iedere klacht of blessure vergt specifieke aandacht en een op maat gemaakte behandeling. Om dit voor elkaar te krijgen, heb ik aandacht voor jouw specifieke klachten en jouw doelen die je wilt bereiken. De samenwerking met de personal trainers helpt mij om jou de best mogelijke behandeling en begeleiding te geven.

Specialisaties
•       Dry Needling
•       Medical taping
•       Inspanningsfysiologie
•       Rugklachten
•       Nekklachten
•       Knieklachten
•       Schouderklachten
•       Elleboogklachten

Ik heb in 2019 mijn diploma behaald aan de European School of Physiotherapy (ESP) in Amsterdam. ESP is een internationale opleiding, en de belangrijkste reden voor mij om deze opleiding te volgen was om zo een bredere visie op fysiotherapie te ontwikkelen. Via mijn opleiding heb ik stages gelopen in Spanje, Zuid-Afrika, India en Nederland, waar ik ontzettend veel leerzame ervaringen heb opgedaan.

Ik ben Nederlandse opgegroeid in Barcelona, vandaar dat ik ook vloeiend Spaans en Catalaans spreek. Voordat ik besloot fysiotherapeute te worden heb ik in mijn tienerjaren de opleiding klassiek ballet aan de academie in Barcelona afgerond en aansluitend drie jaar als danseres gewerkt. Door het dansen, dat vele jaren mijn hele leven in beslag nam, heb ik mijn passie voor bewegen, optimaal presteren en mijn sport-mindset ontwikkeld.

Mijn eerste ervaringen met blessures waren mijn eigen blessures, die in die tijd mijn hele leven op zijn kop zetten. Als ik nu terug kijk op deze blessures ben ik echter dankbaar, want die persoonlijke ervaringen hebben me inzichten gegeven waar ik nu tijdens mijn werk als fysiotherapeute erg veel aan heb. Ook heb ik meegemaakt hoe het voelt om goede en soms ook slechte begeleiding in de zorg te krijgen. Dit geeft mij nu de drive om jou zo goed mogelijk te begeleiden en weer optimaal te laten presteren.

Mijn visie op fysiotherapie is holistisch. Vaak zijn er meerderen factoren die een blessure, pijn of beperking veroorzaken. Dit houdt in dat ook de oplossing vaak meerderen aspecten heeft. Ik geloof in het zelfhelend vermogen van het lichaam en probeer tijdens de behandeling de factoren te vinden die jouw klacht hebben veroorzaakt en het herstelproces in de weg zitten. Ik kijk nauwkeurig naar jouw manier van bewegen om zo onbewuste en ongewenste patronen te identificeren en waar behulpzaam te doorbreken. Samen gaan wij aan de slag om jouw lichaam weer vrij en zelfverzekerd te laten bewegen.

Specialisaties:
– NSCA Personal Trainer
– Ultimate Instability level 1 & 2
– Medical Taping

Talen: vloeiend Spaans, Catalaans en Engels

Sinds 2019 werkt Magda bij ons in de praktijk als masseuse met haar bedrijf Magda Therapy.

Haar signature massage is een Dynamic Fusion massage and Therapeutic Treatments. Ze gebruikt hierbij de beste natuurlijke oliën, die diep in het weefsel doordringen.

‘’ I’ve studied around the world and collected a range of techniques – and I am fully qualified for every treatment I offer. If you come to see me, I will create a fully personalised therapy for you. I’ll check your posture and ask as many questions as I can to ensure I use the right fusion of therapeutic treatments ‘’

De Fusion Massage is een 90 minuten durende massage, waarbij er verschillende technieken worden gebuikt om het maximale resultaat te behalen.
Zo krijg je niet alleen een sport- of ontspanningsmassage, maar een totale massage met de volgende technieken:

Sportmassage, Trigger Point, Deep Tissue, Foot Reflex, Cupping, Craniaal Sacraal, Active Release, Thai Yoga en vele andere technieken.

Deze behandeling werkt erg goed bij:

– Verlichten van spanning
– Stress,
– Vermoeidheid
– Pijn
– Depressie of burn out klachten
– Slapeloosheid.

Wil je fit blijven met het sporten, blessures voorkomen en je goed voelen in het dagelijks leven!

Maak dan snel een afspraak bij Magda.

www.magdatherapydfm.com
0683571440