Team In-Shape Fysiotherapie

Ik heb altijd de ambitie gehad om een particulieren praktijk op te zetten met een actieve, sport gerelateerde en orthopedische invalshoek en kreeg ik de kans om in 2015 eigenaar te worden van een nieuwe praktijk in Amsterdam, In-Shape Fysiotherapie. 

In Amsterdam heb ik in 2004 de opleiding fysiotherapie behaald en in 2013 Master Sportfysiotherapeut aan de SOMT in Amersfoort behaald.
(Sport)Revalidatie en orthopedische klachten zijn mijn expertise, en zie ik veel complexe knie, schouder en enkelproblematiek. Ik heb diverse opleidingen gedaan zoals: Dry Needling, Mulligan Concept, Medical Taping, Sportrevalidatie, Anatomy Trains en verdere verdiepings cursussen.
De afgelopen 12 jaar heb ik een groot netwerk opgebouwd met andere zorgverleners, sportartsen en medisch specialisten.

Ik ben een gepassioneerde fysiotherapeut en probeer ik altijd het beste uit mijn klanten te halen. Daarbij vind ik persoonlijke aandacht en de beste zorg geven aan mijn klanten het meest belangrijk. 

Naast mijn actieve werk als sportfysiotherapeut en ondernemer, ben ik getrouwd met mijn Zuid Afrikaanse vrouw, ben ik vader van een zoon, hou ik van reizen, lekker eten en wandelen met mijn dwergteckel Tony.

M I S S I E

Iedereen met fysieke klachten samen met zijn team weer in-shape te krijgen! 

Ik ben in 2014 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam en sinds 2021 ben ik mij verder aan het specialiseren tot Master Manueel Therapeut aan het SOMT in Amersfoort. 
Ik heb bij diverse praktijken ervaring opgedaan en behandel ik sinds meerdere jaren diverse lichamelijke klachten die te maken hebben met bewegen en sport. Hierbij kun je denken aan rugklachten, nekklachten en (sport)blessures aan de knie, enkel, schouder of elleboog.
In 2017 ben ik bij het In-Shape Fysiotherapie team gekomen, waarbij ik naast algemene fysiotherapie ook gespecialiseerd ben in Dry Needling, Medical Taping, inspanningsfysiologie, oncologische revalidatie en maak ik gebruik van manuele therapie en soft tissue release technieken. 

Visie op fysiotherapie
Geen mens is hetzelfde en iedere klacht of blessure vergt specifieke aandacht en een op maat gemaakte behandeling. Om dit voor elkaar te krijgen, heb ik aandacht voor jouw specifieke klachten en jouw doelen die je wilt bereiken. De samenwerking met de personal trainers helpt mij om jou de best mogelijke behandeling en begeleiding te geven.

Ik heb in 2019 mijn diploma behaald aan de European School of Physiotherapy (ESP) in Amsterdam. ESP is een internationale opleiding, en de belangrijkste reden voor mij om deze opleiding te volgen was om zo een bredere visie op fysiotherapie te ontwikkelen. Via mijn opleiding heb ik stages gelopen in Spanje, Zuid-Afrika, India en Nederland, waar ik ontzettend veel leerzame ervaringen heb opgedaan.

Ik ben Nederlandse opgegroeid in Barcelona, vandaar dat ik ook vloeiend Spaans en Catalaans spreek. Voordat ik besloot fysiotherapeute te worden heb ik in mijn tienerjaren de opleiding klassiek ballet aan de academie in Barcelona afgerond en aansluitend drie jaar als danseres gewerkt. Door het dansen, dat vele jaren mijn hele leven in beslag nam, heb ik mijn passie voor bewegen, optimaal presteren en mijn sport-mindset ontwikkeld.

Mijn eerste ervaringen met blessures waren mijn eigen blessures, die in die tijd mijn hele leven op zijn kop zetten. Als ik nu terug kijk op deze blessures ben ik echter dankbaar, want die persoonlijke ervaringen hebben me inzichten gegeven waar ik nu tijdens mijn werk als fysiotherapeute erg veel aan heb. Ook heb ik meegemaakt hoe het voelt om goede en soms ook slechte begeleiding in de zorg te krijgen. Dit geeft mij nu de drive om jou zo goed mogelijk te begeleiden en weer optimaal te laten presteren.

Mijn visie op fysiotherapie is holistisch. Vaak zijn er meerderen factoren die een blessure, pijn of beperking veroorzaken. Dit houdt in dat ook de oplossing vaak meerderen aspecten heeft. Ik geloof in het zelfhelend vermogen van het lichaam en probeer tijdens de behandeling de factoren te vinden die jouw klacht hebben veroorzaakt en het herstelproces in de weg zitten. Ik kijk nauwkeurig naar jouw manier van bewegen om zo onbewuste en ongewenste patronen te identificeren en waar behulpzaam te doorbreken. Samen gaan wij aan de slag om jouw lichaam weer vrij en zelfverzekerd te laten bewegen.

Specialisaties:

  • Dry Needling
  • NSCA Personal Trainer
  • Mulligan Concept
  • Medical Taping
  • Zwangerschapsgerelateerde- en spanningsklachten

Talen: vloeiend Spaans, Catalaans en Engels

In 2022 heb ik mijn diploma als algemeen Fysiotherapeut behaald aan de Hogeschool van Amsterdam.
Tijdens mijn opleiding heb ik diverse sport gerelateerde stageadressen gehad, zoals AJAX en ben ik na mijn studie meteen gaan werken bij In-Shape Fysiotherapie.
Ik heb diverse opleidingen gedaan zoals Dry Needling, Ajax fysiotherapie in de topsport jaar 1,2 en 3 en de NASM personal training opleiding. Als NASM personal trainer ben ik ook  performance enhancement specialist.
Naast het doen van hands-on behandelingen, ben ik ook veel op de fitness vloer te vinden. Waar mijn aanpak ook sterk gericht is op actieve training en opbouwen van belastbaarheid.

Mijn specialisaties zijn:

  • Orthopedische revalidatie
  • Myofasciale triggerpoint behandeling
  • Sport performance en (postoperatieve) revalidatie
  • Personal training

Het is mijn missie om mensen te helpen om van hun fysieke klachten af te komen en met vertrouwen hun dagelijkse activiteiten en sport weer te kunnen beoefenen.
Door de combinatie van hands-on behandelingen en oefentherapie, creëer ik voorwaarden om pijnvrij te kunnen bewegen en bestand te zijn tegen de dagelijkse activiteiten die je wilt uitvoeren. 

Talen:  Nederlands en English